Comorile marca MiorDecor

Să pășim în sec XIV-lea când pentru prima dată pe teritoriul Moldovei s-au găsit surse ce conțin referiri la existența postavariilor, atelierelor de tors și de țesut, care aparțineau țăranilor înstăriți și boierilor. Un simbol al hărniciei și iscusințelor femenine – covoarele moldovenești.   

“Stativele la care se țes astăzi covorașele sînt meșteșugărite de bunelul Roman. Prin anii 1940 bunica Natalia toată viața a țesut covoare basarabene, laicere (care în zilele noastre le numim covorase țesute), prosoape, paratare, zestre , fete de perne , fete de masă ș.a. Bunica a fost un meșter popular și prin asta câștiga, pentru întreținerea familia. Mama mea, Doamna Parascovia de mică a fost printre urzeală. A țesut și ea pînă s-a căsătorit. În timp, toate războaiele la care ele au lucrat s-au uzat, detaliile au dispărut însă –  acele stative confecționale de bunel s-au păstrat și după zeci de ani Doamna Parascovia rămase singurică și a preluat meseria. Acum, ea țese pentru suflet și din toată inima”.

În zilele noastre, tradiția se valorifică.  Covoarele confecționate a brand-ului MiorDecor sunt 100% handmade. Din urzeală nouă, țesătură naturală, de trei ori mai ușor ca cel vechi, ușor de întreținut covorul se potrivește pentru orice locuință și poate fi încadrat cu stil în anturajul casei sau a oficiului Dvoastră.

3 thoughts on “Comorile marca MiorDecor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *